Macrou la gratar cu sos TZATZIKI

de InvatsaBucataresccom in Peste, 24 Noi 2014 | 5132 vizualizari

 

Cred ca macroul este unul din cei mai buni pesti care i-am mancat si este si foarte usor de gatit! Pana acum ceva ani mancasem macrou doar suba forma prajita foarte uscata, chiar si asa fiind foarte gustos. Doar asa il gatise mama, :)
Intr-o zi, oarecare, cutreierand youtube-ul am dat peste o reteta cu macrou, marca Jamie Oliver. Am ramas surprins ca macroul se poate gati si altfel si nu trebuie sa fie neaparat uscat si fad. DIn pacate nu am avut access la gratar, vremea fiind nefavorabila, dar cred ca si pe gratarul de aragaz a iesit satisfacator de suculent si aromat.
Iata reteta completa si usor de gatit:

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti macrou intregi, de preferat proaspeti
  • 1 castravete
  • 1/2 cana orez
  • 6 ramurici de rozmarin
  • 3 ramurici de cimbru
  • 1 manunchi mic de marar
  • 1 catel usturoi
  • 150ml iaurt gras
  • 20g unt
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la gratar cu sos TZATZIKI:

Bagati in fiecare peste cate 2 ramurici de rozamarin si una de cimpbru. Il crestati usor pe fiecare parte, in ungeti cu ulei de masline si puneti pe gratar la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte. 

Intr-o cratita puneti orezul cu o cana si jumatate de apa, untul si sare si fierbeti la foc mic 9-10 minute.

Tzatziki -    Taiati castravete pe jumatate longitudinal si scoateti semintele, altfel va fi prea zemos! Tocati castravetele un feliute subtiri, puneti intr-un castron si amestecati cu iaurtul, mararul tocat, ustoriul zdrobit, adaugati o lingura de ulei de masline, sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la gratar cu sos TZATZIKI" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Anett 1

25.11.2014, 09:59

wooow ce combinatie!

dantes 1

25.11.2014, 10:06

Bun!

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:39

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu cartofi aromati si mix de legume